dimecres, 30 de juliol del 2014

Sanahuja

1, A casa no hem tingut mai animals, però sabem de gent ordenada que han administrat gossos. Sabem mica res de gats ni dels seus propietaris.

2, Sóc el petit de sis germans i gràcies a Deú vaig ser cridat 2 anys antes que la democràcia arribés. Sóc l'únic que no ha estudiat un cazzo.

3, Vaig passar per set coles, set. Tots cars. Tots castellans i catòlics. De tots em van fer fora. Un dia enviaré el meu IRPF als meus tutors:

A) Escola Edelweiss: expulsat amb 7 anys per estrangular, sense causar la mort, a un company de classe. Avui és un independentista eixelebrat.
B) Col·legi Gresol: expulsat en reiterades ocasions: robar els Sants Cristos de les aules, pegar un profe de l'Opus, agredir els cuiners. Col·leccionar mosques dins dels pots de Tippex, despullar en públic el tonto de la classe, dir "zángano" en públic al director, etc.
C) Montcau i la Mola: vaig durar 3 mesos. Vaig insultar el profe de música i vaig fumar-me un paquet a la representació dels Pastorets. També vaig agredir el director de BUP, crec que era de Sabadell, i li tocava el xixi a una monada molt rossa i molt fan del Michael Jackson.
D) Mount Saint Mary's College (UK): expulsat per no parlar una puta paraula d'anglès en 1 any, per fumar pels passillos, per llevar-me tard. Tot i ser el puto amo vaig estar envoltat de pedòfils, com ara el father Grummit o el Kevin Hawkins. Allò era el Mal a la Terra.
E) Col·legi Pive, a Tona, on anàvem els tarats de bona casa. Vaig durar un mes. Vaig insultar greument els cuiners i el profe de gimnàsia.
F) Cultura Pràctica: expulsat per escriure a la pissarra que el professor de català vestia malament i feia pudor de carajillo.
G) Viaró. No em van arribar ni a acceptar. El dia de l'entrevista em van fer esperar molt, em vaig posar calent i em vaig tocar allà, i tal.

4, Después vaig anat a treballar a un súper de Tarrasa que es diu Cal Evaristo. Fumava Ducados i em zampava tots els Donuts. Expulsat també.

5, Sóc l'únic de casa que té un nom català i això m'ha fet un arreplegat: Carlos, Roberto, Eduardo, Belén, Pablo i Ignasi. Ignasi! Molt gros.


6, Quan era petit, el meu pare va comprar un tortell de reis i li van donar amb una pegatina amb quatre barres i escrit "Som i Serem". Daltabaix.

7, Els meus avis paterns eren tan catòlics que van morir afirmant que el meu pare va ser obra divina, com una mena d'esperit Sant.

8, Els avis materns tenien les dues fàbriques com a religió i es dedicàven a amuntunar bitllets de 10.000 pessetes dins de caixes de Montecristo. Algú sap on són aquestes caixes d'havanos? Jo no. Pregunteu als capellans de l'Obra que deuen estar fent nyigu-nyigu amb el violí.

9, Después vaig treballar en una sastreria. Un dia va venir a fer-se un traje el Sr. TalX, baixet, mal xirvat i malhumorat. Vaig dir-li... vaig dir-li al sastre: "Sr. Llagostera, si ensopega el traje a la primera obrirem xampany!" Quin nibelungo més mal fet! Em van expulsar.

10, Después un dia em va cridar la pàtria. Vaig anar-hi de pet en veure els peluts que es feien objectors. Marina. Volta al món amb el Juan Sebastián Elcano.

11, Amèriques, Filipines, Indonèsies, Indies, Egiptes, Grècies etc. 8 mesos mamant mar, xusma, borratxos, misses i moltes ladilles.

12, A Manila vaig pillar un mosquit a l'aixeta que em vaig estar rascant fins el maig d'aquest any.

12, Fumava pipa, em feia pajas, bevia ron, llegia la revista Hola i preparava els uniformes del capità.

13, Encabat el servei a la pàtria vaig enviar una carta al govern, crec que era el Felipe, per mirar si em rebaixaben impostos pels serveis prestats.

14, Después, amb 19 anys, vaig fer una actuació davant 1.400 persones molt exitosa. Vaig cantar les Dos Gardenias i La Coca de Sant Joan.

15, A casa no van voler que em dediqués a fer el bufón i em van enviar a treballar de comercialet en una fabrica prestigiosa de poliesters.

16, Em vaig passar 9 anys tocant-me els ous, insultant el director d'exportació, el cuiner i el contable i demanant augments de sou.

17, En aquell temps em va agafar per aprendre a tocar la guitarra. Em vaig apuntar a unes classes particulars però també vaig insultar el professor.

18, Eren temps que el meu penis feia "cliiiing" a la mínima motivació.

19, Un dia vaig anar de putangues. Cobrava 50 mil al mes i vaig aviandar una russa de 40 mil. A dia d'avui encara em raquen. Mai més.

20, El 92% de les noies amb qui he aviandat van ser del 1992 al 1998. Ja als 25 em van entrar les angústies i les ganes de fer estovalles.

21, En aquell entonces vaig agafar el mal costum d'arrencar les tasses de vàter de tots els restaurants on sopàvem malament. Era molt gros.

22, A mi a les nits sempre em volien pegar. Ja de petit tenia cara de sobrat i em mirava malament aquella gent buida que s'arreglava per sortir.

23, La nit mai m'ha interessat. O el que és pitjor: jo no he interessat mai a la nit.

24, M'oblidava: als 18 vaig agafar un tren cap a Cádiz i hi vaig passar una temporada treballant d'ajudant de carter. Vaig descobrir Camarón. Allà vaig fer amistat amb el Francisco Salazar, una mena d'home gran que sempre sortia amb pistola. Anàvem per les hamburgueseries. Un dia em van pegar a l'estadi Ramón de Carranza per celebrar un gol de l'Espanyol i insultar el Carmelo, un paquet del Cádiz.

25, A casa sempre em van dir que la guerra la van perdre els altres i que es van amagar capellans al sòtano. Els hi donàvem truites de farina.

26, Als 19 em van enviar als Estats Units a estudiar més anglès. No vaig aprendre res. Parlar l'anglès està sobrevalorat. Escoltava Camarón i pajas. Dels Estats Units només recordo un hispano que mostrava la tita a la porta de l'escola i d'una hamburguesa que vaig menjar a Ohio.

27, Un dia vaig anar a Nottingham per feina i em vaig avorrir tant que vaig robar un disco del Lohengrin de Wagner, allò per suspirar i tal.

28, També robava cada diumenge el Full Dominical de la Parròquia del Sant Esperit de Tarrasa. Jo crec que Nostre Senyor no va voler mirar.

29, Un dia vaig anar al Senegal a pescar tonyines. Us presento el P. Clermont-Tonerre, el meu home de confiança allà.

30, Als vintitants em vaig comprar un VW Golf de color gris. Una nòvia va volcar una llauna de Coca-Cola al tablier i tot es va desintegrar.

31, Vaig haver de vendre el Golf gris i en vaig adquirir un de blau. Vaig vomitar dins el primer dia. Era quan el Pujol, que es podia beure.

32, Un dia vaig votar el Carod ja que vaig topar amb el Duran pel carrer, amb un foulard celeste, i fotia tanta pinta idiota que em vaig vengar.

33, Vaig jugar a hockey amb el Club Egara molts anys. Era el més dolent de Tarrasa però ja tal. Quan anava a veure els bons animava el rival. L'ambient de hockey m'ha provocat angústia cada vegada que surto al carrer. Sempre amb por de topar amb un cretino picant l'esquena. Conec poca gent que hagi fet res de bo a la vida un cop jubilats els sticks. Apart d'arrossegar els peus per terra i envejar.

34, He tingut sogres de tota mena, però el que més m'ha esglaiat era un que es gratava el cul mentres feia paelles. Era molt fan del Fraga.

35, M'he passat els últims 10 anys de la meva vida pagant foies i Fantes.

36, Ja de ben jovenet a casa em van dir que no mostrés colors polítics i tot ho amago quan vénen convidats.

37, Vaig ser dels pocs que va tenir la bona ànima d'anar al funeral de Don José Luís de Vilallonga, Grande de España i Marqués de Castellbell. No hi havia més de 100 persones, a l'església de Santaló, per despedir el noble, escriptor i actor que més ha follat d'Espanya. Us recordo que els Grandes de España són els únics qui tenen dret d'entrar a les esglésies a cavall. I això mereix respectes.

38, Un dia vaig manifestar-me a favor d'un criminal, a Tarrasa. Va disparar a un veí que tocava l'acordeón cada nit durant anys. Va enbogir.

39, No condueixo mai per la C58. A casa n'hi diem "l'autopista del Este" per l'estil de vehicles que hi circulen, tipus Rumanía o Txequia.

40, Quan practico els sexes m'agafen angústies i vaig al seguro mèdic a fer-m'ho mirar tot.

41, No he sabut fer mai res, i em provoquen grima els manetes que tot ho arreglen i els sabelotodos que tenen un consell per a tot. Malfieu-vos-en.

42, Treient excepcions com algun notari o veterinari, dec ser qui més rentabilitza la mitja hora treballada d'aquest país. I sense saber res.

43, Al complir els 40 vaig enviar 303 cartes de despresentació a coneguts tòxics. Ja no vull q em presentin més gent: que me'n despresentin!

44, Calculo unes 16.387 pajas des que tinc 15 anys.

45, L'any 1999 vaig guixar el pedido més gran de la vida: 750.000 kgs de poliamida 78/23/2 FT strech a 740 pts/kg. Treballava per altri.

46, L'any 2000, en un viatge a Cuba, em vaig fer caca a sobre a la calle Colón de Trinidad. M'ha passat tres vegades més.

47, Tinc un padre confessor que em diu: -Qué Sanahuja, ¿lo de siempre o algún pecado a destacar? -Lo de siempre, padre. -¡Dos Ave María y anda!

48, Quan el Barça juga una final marxo a Lyon a sopar. Si guanyen em quedo a dormir, si perden baixo corrent a veure'ls-hi les cares.

Ignasi Barba, La brasa de Nacho de Sanahuja.

2 comentaris:

Maida ha dit...

Gràcies Cristian per recopilar-ho.
L'Ignasi és un geni incomprès :-)

Anònim ha dit...

No puc parar de riure!