dimecres, 30 de març del 2016

El DNI fals de Puigdemont

Quan en Carles Puigdemont periodista voltava pel món a principi dels anys noranta procurava arribar als hotels [on] s’allotjava a última hora. Perquè a aquelles hores acostumava a haver-hi, tal com explica ell mateix, «un personal de servei que solien ser gent immigrant, gent que acabava d’arribar i que tenia un domini de l’anglès o del francès molt inferior al meu, i fàcilment els podia colar el carnet de nacionalitat catalana que portava a la butxaca i els deia “from Catalonia”. “Cata…what?” I els ho escrivia jo mateix i no hi havia cap problema amb la nacionalitat.»

El president va explicar l’anècdota del carnet d’identitat per a fer entendre el canvi de percepció i de coneixement de la realitat catalana a nivell internacional. Tal com va dir Artur Mas, si abans la pregunta era ‘Cata…què?’, ara la gent d’altres indrets del món es demanen ‘Cata… i ara, què?’, perquè el procés cap a la independència que ha nascut de les grans mobilitzacions socials i que ara ha agafat una dimensió institucional han fet que la qüestió catalana eclosionés en les principals capçaleres internacionals.

Josep Casulleras i Jordi Carreño, L'anècdota del DNI fals de Carles Puigdemont.

+.+.+


A vegades Carles Puigdemont pot portar el seu catalanisme a l'extrem, fins al punt que descol·loca el seus companys. Abans quan feia servir l'autopista sempre passava sota els rètols que posava "peatge", mai sota els de "peaje", «per si ens compten», deia. Una cosa similar feia quan ha hagut d'anar a Madrid en avió. En lloc d'agafar el Pont Aeri, sempre aprofitava vols internacionals, encara que fossin més cars (per exemple un Barcelona-Brussel·les-Madrid; així entrava per la porta de vols internacionals i enlloc del DNI havia d'ensenyar el passaport.

Jordi Grau i Andreu Mas, Puigdemont, el president @KRLS.