dilluns, 30 de maig del 2011

De l'enciam al cogombre: la profecia

El virus de l’enciam, segons els reculls de la premsa internacional que li lliurava la Tati, es va detectar per primer cop a l’Orient Mitjà. Es desenvolupa en l’enciam, col, endívies i escarola; qui es menja crues aquestes verdures, pateix febre alta i vòmits. Es va estendre com una plaga per tota l’Àsia. Un continent sencer va deixar de menjar amanida, el continent del qual depenia Setrills Conill.

L’origen del virus era desconegut però el principal client de l’empresa, el magnat dels Emirats Àrabs Ahmed Al-Sayuf, va revelar a l’Amadeu que “el mal va arribar del cel” en forma de bombes bacteriològiques dels Estats Units llançades sobre l’Iraq. L’Amadeu es prenia al peu de la lletra el que Al-Sayuf li confiava, no per casualitat l’anomenava “l’amo”. El 70% de les vendes de Setrills Conill es distribuïen en els 250 supermercats que el holding de l’amo regentava a l’Orient Mitjà, Malàisia i Indonèsia. Si l’amo creia que les armes químiques dels nord-americans havien causat la crisi de l’enciam, per a l’Amadeu era paraula de Déu.

[...]

Organització Mundial de la Salut (OMS). Pla d’Alerta i Resposta.

Actualització setmanal número 70:

1; a dia 10 de maig del 2007 s’han confirmat al continent asiàtic més de 410.000 proves de laboratori del virus SI2 i s’han reportat a l’OMS 2.702 morts.

2; l’acció del virus augmenta arreu del continent i amb especial intensitat a les zones de temperatures càlides. Els països del Sudest asiàtic han entrat en el segon mes de pandèmia. Les províncies meridionals de la Xina s’acosten al nivell de contagi de pandèmia.

3, l’OMS considera que la transmissió de la malaltia ha arribat al seu màxim a l’Orient Mitjà i la seva propagació en aquesta regió s’anirà debilitant progressivament.

4, l’anàlisi dels símptomes dels infectats més greus confirma que la malaltia no requereix, per desenvolupar-se, condicions prèvies en el físic del malalt. Les conclusions dels estudis realitzats per l’Institut Xinès de Farmacologia i l’Institut Max Planck, per encàrrec de l’OMS, indiquen que no hi ha possibilitat en el mig termini de desenvolupar un medicament efectiu.

5, l’OMS manté el seu nivell d’alerta màxim i insisteix als governs del continent asiàtic en la necessitat de retirar del mercat les existències de les espècies d’hortalisses portadores del virus i de cremar els cultius a les zones on s’han confirmat contagis.”

Cristian Segura, El cau del conill.